Nieuws
Themadag ver[plaatst van 20 mei naar 3 juni
DE themadag is verplaatst van 20 mei naar 3 juni en heeft als onderwerp: de transitie van hobbyist met wijngaard naar professionele wijnmaker.
Aanmelden voor Gildedag 2024
Op 9 juni hebben we onze Gildedag op de Locht. Die dag geven we demonstraties en lezingen vanuit alle groepen: Bier, Wijn, Likeur en Kaas-Culinair. Met deze dag willen wij potentiële leden kennis...
Griekse culinaire middag
Op zaterdag 11 mei is er door culinair een Griekse middag gehouden. Zittend onder een bloeiende eucalyptus en genietend van 't zonnetje in de tuin van Joop en Jacqueline, zijn er heerlijke Griekse...
Cursus kaas maken
Beste Leden, Wellicht bezig met brouwen van bier of het maken van likeur of wijn om daar straks van te genieten? Dan mag een blokje kaas bij dat bier, likeur of wijn toch niet ontbreken. Voor die...
Verslag likeur avond
Lees het verslag op ons Gilde blog van een geslaagde likeur avond: https://www.gildedionysos.nl/gilde-blog/een-geslaagde-likeur-avond
Cursus Bierbrouwen voor beginners
Cursus bierbrouwen voor beginners In november 2023 starten we weer met een cursus bier brouwen voor beginners. Bij voldoende belangstelling is er ook een tweede cursus. De cursus bestaat uit een...
Cursus beginnend wijnmaker
Wie zelf wijn wil leren maken volgens het aloude principe leerling-gezel-meester of alleen maar wat diepere kennis wil opdoen over het maken van wijn, die kan een cursus volgen bij het gilde...
Fantastisch ONK!
Op 3 en 4 juni vond het ONK2023 en Bierfestival de Locht plaats op de locatie van het gelijknamige openluchtmuseum in Melderslo, Noord-Limburg. Zaterdag 3 juni was de eerste dag van het...